1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Leeuwarden – Swingma Parc

Swingma Parc

Swingma Parc

BINNENKORT IN VERKOOP

Swingma Parc: 61 duurzame koopwoningen

In de gewilde wijk Camminghaburen in Leeuwarden wordt de voormalige GGZ-locatie Swingmastate omgetoverd tot een duurzaam en gevarieerd woongebied. Onder de projectnaam Swingma Parc gaan de eerste rijwoningen en patiowoningen naar verwachting na de zomervakantie in verkoop.

De 33 rijwoningen en hoekwoningen beschikken over twee woonlagen en een zolder met een schuine kap. Verspringende blokjes van vier of vijf woningen zorgen voor een levendig gevel- en straatbeeld. De 28 patiowoningen met een plat dak zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: als tweelaagse gezinswoning of als eenlaagse levensloopgeschikte woning, met slaapkamer en badkamer op de begane grond.

De levensloopgeschikte patiowoningen zijn bij uitstek geschikt voor wie lang op deze prachtige plek wil blijven wonen. En met een patio beschik je over een heerlijke buitenruimte zonder tuinonderhoud. 6 Patiowoningen liggen aan het water en beschikken over een eigen steiger. Eén patiowoning is gereserveerd voor een kinderopvang.

Swingma Parc wordt een autoluwe woonbuurt met groene hofjes en knusse slenterstraatjes. Parkeren kan aan de achterzijde van de woningen.

Planning en start verkoop
De gemeente Leeuwarden heeft eerder deze maand het nieuwe bestemmingsplan goedgekeurd. De volgende stap is nu goedkeuring van de omgevingsvergunning voor het bouwen van de 61 woningen. Naar verwachting valt hierover in juni een beslissing. In augustus/september kan dan worden gestart met de verkoop van de eerste serie woningen.

1 van de fotos