1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Leeuwarden – Swingma Parc – rijwoningen

Swingma Parc - rijwoningen

Swingma Parc - rijwoningen

Aan de Swingmastate, in Camminghaburen-Zuid, verrijst straks een groene woonbuurt onder de naam “Swingma Parc”.
Een vriendelijke woonbuurt waar iedereen – oud en jong – zich thuis gaat voelen, door de combinatie van geschakelde (gezins)woningen en levensloopgeschikte patiowoningen en volop ontmoetingsplekken.
Dát is Swingma Parc, met in totaal 61 duurzame en energiezuinige woningen.

Wat Swingma Parc straks bijzonder maakt, is de kindvriendelijke opzet. Alle woningen liggen aan de voorzijde aan knusse en groene straatjes, waar medebewoners elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje en waar kinderen veilig kunnen spelen. Auto’s vind je hier niet.

Voor parkeren is ruimte gereserveerd aan de achterzijde van de woningen.

Geschakelde woningen:
De gevels, welke per vier woningen verspringen, zorgen voor een gevarieerd straatbeeld. Heggen of hekjes ontbreken hier. Dankzij raampartijen tot op de vloer haal je het buitenleven binnen. Zie jij jezelf al heerlijk met een kop koffie en je iPad op een bankje voor je huis zitten?

De heerlijke diepe tuinen liggen op het zuiden. Heerlijk om in te spelen of om zonnestralen te vangen.
Ook bevindt zich in de tuin een berging met een aparte ruimte voor de buitenunit van de warmtepomp.

Alle woningen beschikken over een royale living met open keuken, drie slaapkamers op de verdieping en een vrij indeelbare zolderetage met standaard een dakraam aan de achterzijde.

Camminghaburen;
De Leeuwarder wijk Camminghaburen is een gewilde plek om te wonen. Zowel gezinnen met kinderen als 55-plussers voelen zich hier thuis. Geen wonder. Je woont hier in een ruim opgezette wijk met royale woningen, te midden van plantsoenen, waterpartijen, speelplekken en sportveldjes. Voeg daarbij een groot aanbod aan winkels en voorzieningen én de nabijheid van natuur- en recreatiegebied de Groene Ster. Bovendien heeft Camminghaburen een eigen NS-station. Voor wie graag in deze wijk wil (blijven) wonen is er goed nieuws.
Geen wonder dat velen die in deze wijk zijn opgegroeid er graag willen blijven wonen of willen terugkeren. Maar dan wel in een eigen woning, om hier iets op te bouwen voor de toekomst. De nieuwe woonbuurt speelt in op die woonwens.

1 van de fotos

Bouwnummers in de Swingma Parc - rijwoningen