1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Leeuwarden – Loodswoningen (Middelsee)

Loodswoningen (Middelsee)

Loodswoningen (Middelsee)

NOG VOOR DE ZOMER IN VERKOOP

Heerlijk wonen aan het water, in de nieuwe wijk Middelsee.

Geen brave nieuwbouwwijk met eindeloze straten, waar alles op elkaar lijkt. Twee eilanden, een eigen haventje, gedurfde woningen met de sfeer van pakhuizen, een oude scheepswerf, opgeknapt industrieel erfgoed, met alle voordelen van nieuwbouw.

Je kent ze wel: zo’n robuust industrieel pand met zaagtanddak en met een hoge bedrijfsloods, soms piekfijn opgeknapt. Onze architect dacht: dat kunnen we beter. In de verte lijkt het een oud pakhuis. Van dichtbij zie je dat het gaat om 12 eigenzinnige en spannende loodswoningen, aan weerszijden van een hoge, gedeelde binnenruimte.

Wat maakt de woningen zo uniek:
– Inclusief sanitair en tegelwerk in toilet en badkamer
– 8 ruime woningen van 6 meter breed en 4 woningen van maar liefst 7,20 meter breed.
– Grote glazen pui/deur in achtergevel
– Royale living
– Met terras aan vaarwater
– Steiger optioneel te verlengen
– Standaard 3 slaapkamers, mogelijk aan te passen naar 2 grote slaapkamers
– Vloerverwarming

Middelsee
Een typisch Fries waterstadje met een stoere haven. Maar dan modern, bewust compact gebouwd, duurzaam en groen. Met de comfortabele voorzieningen van nu. Gasloos en energiezuinig. Geen buitenwijk, maar een nieuw stadje net buiten de oude stad.

Er komt hippe horeca, gedeelde binnentuinen, aanlegsteigers, heel bijzondere, avontuurlijke woonconcepten, zoals de WoonSpods, die rug-aan-rug liggen en de spannende loodswoningen rond een hoge, bakstenen ‘fabriekshal’. Minder auto’s, meer fietspaden en wandelpaden.

1 van de fotos