Ratelwacht 7

9201 Drachten - € 342.500,-

Bekijk alle 5 foto's

Ratelwacht
bouwnummer 7

Duurzaam wonen op een plek waar alle voorzieningen in de nabije omgeving aanwezig zijn? In één van de 8 halfvrijstaande woningen vind jij jouw nieuwe thuis. De woningen hebben een warme en eigentijdse uitstraling door de roodbruine steen in combinatie met de houten gevelbekleding. Hier kom je elke dag met veel plezier thuis en geniet je van het comfort dat jouw woning te bieden heeft.

Kenmerken:
– energielabel A+++
– gasloos en energiezuinig
– warmtepomp en zes zonnepanelen
– grote tuin op het zuidwesten
– inclusief sanitair en tegelwerk
– optioneel energieneutraal

Het project bestaat uit 8 halfvrijstaande woningen aan de Ratelwacht te Drachten. Ratelwacht is een gezellige woonstraat op een centraal gelegen plek in Drachten tussen veel voorzieningen. De woningen zijn gesitueerd aan een verkeersluwe parallelweg en kijken uit op een groenstrook. Op eigen erf is er voldoende parkeergelegenheid.

‘De Stijl’ en Drachten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Speelse vlakverdeling en het gebruik van heldere kleuren vormen dan ook de inspiratie voor het ontwerp. De naam van het woningtype, Mondo, is dan ook ontleent aan één van de grootste iconen van ‘De Stijl’, Mondriaan. De woningen hebben een speelse kozijnindeling en zijn gematerialiseerd met een warme rood-bruine baksteen en hout op de verdieping. De houten gevelbekleding heeft een natuurlijke uitstraling in een lichtbruine tint. De voordeuren vormen een opvallende en frisse verschijning met hun pastel oranje-gele kleur. Aan het einde van de oprit is een berging gesitueerd met gelijkende houten materialisatie als de woningen. Optioneel kan de berging vervangen worden door o.a. een garage of levensloopgeschikte aanbouw. De royale achtertuinen zijn georiënteerd op het zonnige zuidwesten en zijn aan de achterzijde.

Op de begane grond bevindt zich een royale woonkamer met open keuken. Op de verdieping is ruimte voor drie slaapkamers en een grote badkamer. De ruime zolder is bereikbaar via een vaste trap en biedt optioneel een extra
slaapkamer. De woningen worden geleverd met sanitair en tegelwerk. Deze kan je optioneel nog aanpassen en/of uitbreiden. De grote tuinen op het zuidwesten bieden veel wooncomfort en er is ruimte om te parkeren op eigen erf.

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe woningen voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). De woningen in het project Ratelwacht voldoen aan deze eisen. Zo wordt de woning voorzien van een lucht/water warmtepomp. En komen er op het dak zes zonnepanelen. Optioneel kan je het aantal zonnepanelen uitbreiden. De woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping.

Meld u aan als belangstellende via onze website en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 342.500,-

Bouwvorm

Soort object
Woonhuis
Soort woning
eengezinswoning
Type woning
Halfvrijstaande woning
Kwaliteit woning
normaal
Liggingen
in woonwijk

Indeling

Woonoppervlakte
131 m2
Inhoud
570 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
3

Buitenruimte

Tuin
achtertuin

Bergruimte

Schuur / Berging
vrijstaand hout
Voorzieningen
voorzien van elektra

Parkeergelegenheid

Garage
geen garage

Dak

Soort dak
zadeldak
Materiaal dak
pannen

Voorzieningen

Voorzien van elektra
Ja
Ja
Toilet, douche, wastafel
Ja

Kaart

Buurt