1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Nieuwbouw: Wetterhiem in Middelsee

Nieuwbouw: Wetterhiem in Middelsee

43 woningen onderverdeeld in vier karakteristieke woningtypen
02 juli 2022
Nieuwbouw

Nieuwbouw: Wetterhiem in Middelsee

De verkoop van Wetterhiem in het ieuwe stadsdeel Middelsee in Leeuwarden is inmiddels gestart. Het project van Friso Bouwgroep bestaat uit 43 woningen die zich onderverdelen in vier karakteristieke woningtypen. 

Ontdek de statige singelwoningen, de charmante straatjeswoningen, de stijlvolle pleinwoningen en de exclusieve paviljoenwoning. 43 hoofdrolspelers die Wetterhiem haar bijzondere ambiance geven. Een wijk waar je je gegarandeerd meteen thuis voelt!

Singelwoningen

Zeg nou zelf, wat is er markanter dan een prachtig glas-in-loodraam in je woning. Bij de 20 statige singelwoningen in Wetterhiem komt karakter en comfort ongemerkt samen. Niet alleen de prachtige details aan de buitenzijde zullen je doen verbazen. In de woning ontdek je een verhoogd plafond van maar liefst 3,20 meter hoog en ook de verdieping biedt een zee aan ruimte.

43 hoofdrolspelers die Wetterhiem haar bijzondere ambiance geven

Straatjeswoningen

Het is alsof je een levensgrote historische ansichtkaart binnenwandelt wanneer je langs de 16 charmante straatjeswoningen loopt. De drie verschillende geveltypen geven ieder huis een eigen gezicht. Van houten boothuis tot eigenzinnig grachtenpand; hier vind je gegarandeerd een woning die precies past bij jouw smaak én woonwensen, want een aantal woningen zijn extra breed met een beukmaat van 6.30 meter.

Opvallend zijn de goudkleurige kajuiten met een brede sierlijst. Ze lijken de kroon te vormen op de bijzondere architectuur. Wanneer je goed kijkt, herken je materialen en vormen uit historische Friese binnensteden. Geen wonder, want de architecten lieten zich maar wat graag inspireren door de mooiste pareltjes van Friesland.

Pleinwoningen

Als er zes woningen een podium verdienen dan zijn het wel deze stijlvolle pleinwoningen. Robuust, stoer en elegant tegelijk. En belangrijker nog: stuk voor stuk hebben ze vanaf de tweede verdieping een uitzicht om van te dromen. Je kijkt namelijk uit over het sfeervolle dorpsplein aan de Middelseefeart.
Doet de buitenzijde je al naar adem happen? Kom dan vooral binnen en verbaas je over de zee aan ruimte. Door de grote glaspartijen is ieder zonnig vertrek een plaatje. Een plaatje dat je zelf compleet maakt met meer dan genoeg ruimte voor al jouw woonwensen. Dit magnifieke uitzicht is zelfs te bewonderen vanuit de studeer- of werkkamer op de tweede verdieping. Maar denk erom: met zo’n uitzicht kom je niet meer aan werken toe.

Middelsee

In het stadsdeel Middelsee komen in totaal 3200 woningen. Maar zo ver is het nog niet. De eerste woningen worden gebouwd in Havenstêd en Wetterstêd, in totaal zo’n 750 woningen, die stap voor stap ontwikkeld worden. Wetterhiem is hier onderdeel van.

Maar Middelsee bestaat niet alleen uit woningen, ook (sport)voorzieningen, openbaar groen en infrastructuur zijn belangrijke aspecten. Een compleet nieuw stadsdeel met alles er op en eraan.

Meer weten?
Wil je meer weten of dit nieuwbouwplan en de beschikbare opties? Neem dan contact op met onze nieuwbouwmakelaars via nieuwbouw@makelaardijhoekstra.nl of bel 058 – 233 7 382.

Deel dit bericht