1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuwbouw
  4. Lyrisch over wonen in de Rozentuin
07 februari 2020
Makelaardij Nieuwbouw

Oet en Trui Bakker

Lyrisch over wonen in de Rozentuin

“De Rozentuin is precies het antwoord op wat wij zoeken.” Dat zegt Oet Bakker, die samen met zijn vrouw Trui, een appartement heeft gekocht in het exclusieve nieuw te bouwen woongebouw de Rozentuin in Beetsterzwaag. Bakker, nu nog woonachtig in het Zuid-Hollandse Noordwijk, is niet alleen lyrisch over het toekomstige appartement, maar zeker ook over Beetsterzwaag, dat hij een dorp met allure noemt.

“We komen beiden oorspronkelijk uit het Noorden”, geeft Bakker aan. “Mijn vrouw is een geboren Friezin, ik ben afkomstig uit de provincie Groningen. We hebben altijd veel rond gereisd, zowel binnen Nederland als daarbuiten en hebben ook vele jaren in het buitenland gewoond. Mede daardoor hebben we een ruime blik gekregen op wat een huis kan en moet bieden. Onze normen voor een huis en het comfort zijn dus breed gefundeerd. Daarnaast zijn we, gezien onze leeftijd, aangekomen in de derde fase van ons leven. We hebben nu de bewuste keuze gemaakt om die fase door te brengen in de regio waaruit we afkomstig zijn.”

Comfortabel veilig en royaal.

Aantrekkelijk en mooi dorp

Daarbij gingen Oet en Trui niet over één nacht ijs, integendeel. “We hebben ons uitgebreid georiënteerd en hebben in zowel de provincie Groningen als Friesland rondgekeken. De keuze is uiteindelijk op Beetsterzwaag gevallen, een aantrekkelijk en mooi dorp, centraal gelegen, goed bereikbaar en beschikkend over alle voorzieningen die je je maar kunt wensen. Voor mij persoonlijk speelt daarin de aanwezigheid van de golfclub ook een rol. Verder ligt de Rozentuin in het Van Lyndenpark, dichtbij het bos en het centrum van het dorp. Mooier kunnen we het ons niet wensen.”

Woorden die Piet van Slochteren, verkoopmanager bij aannemer Van Wijnen, van harte onderschrijft. “We bouwen in Beetsterzwaag een prachtig kleinschalig appartementencomplex, bestaande uit 14 appartementen, onder traditionele architectuur en fraai afgewerkt. Bovendien op een ideale plek, dichtbij het centrum en de mooie natuur rondom Beetsterzwaag. We merken bij de belangstellenden en zij die al een appartement hebben gekocht dat de locatie zeker aanspreekt.”

Energie

Bakker noemt de Rozentuin de top op het gebied van appartementen. “Ik ken niet veel appartementengebouwen die zo mooi zijn en die bovendien een antwoord geeft op de vraagstukken van deze tijd.” Daarmee doelt Bakker met name op de energietransitie waarin we middenin zitten. “De appartementen hebben vloerverwarming, een warmtepomp en het complex wordt voorzien van zonnepanelen. Die elementen hebben we nadrukkelijk in onze beslissing meegenomen. Wij zijn betrokken bij de omgeving waarin we wonen en willen graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van het klimaat, ook al is dat maar heel bescheiden. In dit appartementencomplex zijn we van het gas af. Dat is goed voor de portemonnee en voor het milieu.” Verder roemt Bakker het feit dat de appartementen comfortabel, veilig en royaal zijn.

Wij zijn betrokken bij de omgeving waarin we wonen en willen graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van het klimaat, ook al is dat maar heel bescheiden.

Piet van Slochteren geeft aan dat de appartementen veel mogelijkheden bieden en net even verder gaan dan wat je bij een standaard appartement terugziet. “Zo is er de mogelijkheid om inbouwkasten in te bouwen, beschikken de appartementen over twee badkamers, een ruim balkon en kan er onder het complex worden geparkeerd. Ja, deze appartementen voldoen aan het idee hoe je het zou willen hebben.”

Wens

De familie Bakker heeft meer dan 20 jaar in Noordwijk gewoond, op 3 minuten lopen van de zee. Op de vraag of het afscheid straks zwaar valt, antwoordt Bakker:” Natuurlijk gaan we Noordwijk missen. We zaten vlakbij zee en hoefden maar de duinen over om de zee te zien. Maar, de leeftijd gaat spelen en we hebben nu nog de tijd en de ruimte om een lang gekoesterde wens, terugkeren naar het Noorden, in vervulling te laten gaan. Bovendien gaan we naar een prachtige plaats en wonen we straks in een schitterend appartement, waarin wij nog jaren vooruit kunnen, dus het was uiteindelijk geen moeilijke beslissing.”

Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling, terugkeren naar het Noorden...

Investering

“Wat ook meespeelt in de beslissing is dat wij de Rozentuin als een goede investering zien. De vierkante meter prijs is erg aantrekkelijk. Soortgelijke appartementen zijn elders, ook op andere plekken in het noorden waar we hebben gekeken, veel hoger in prijs. Met het oog op de toekomst is dit een voortreffelijk investering. Dat gecombineerd met het wooncomfort en de fraaie omgeving, maakt dat wij ontzettend content zijn met de keuze die we hebben gemaakt. We hebben er zin in en hopen in de Rozentuin nog vele jaren met plezier en genoegen te kunnen wonen.”

Er is veel belangstelling voor de Rozentuin, zowel vanuit Friesland als daarbuiten. “We zien steeds vaker dat mensen die geboren zijn in Friesland en daarna zijn vertrokken, hun oude dag in de provincie willen doorbrengen”, geeft Van Slochteren aan. “Maar, ook vanuit Beetsterzwaag en daarbuiten is er de nodige belangstelling voor de Rozentuin. En dat is begrijpelijk, want het zijn daadwerkelijk prachtige appartementen, waarin het straks uitstekend wonen is. Daar ben ik van overtuigd.”

Zit u uzelf ook wonen in één van de prachtige appartementen van de Rozentuin? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Check de beschikbaarheid hier. Wilt u een optie nemen of een brochure ontvangen? Vul dan onderstaand formulier vrijblijvend in.

Nieuws ontvangen De Rozentuin

Deel dit bericht