1. Home
  2. Verhuur
  3. Alkmaar – Albertina Agnesstraat 148

Albertina Agnesstraat 148

1814 MD Alkmaar - € 808,- per maand

Bekijk alle 3 foto's

€ 808,- per maand

Via de website hurenindekooimeer.nl kunt u zich inschrijven voor deze woning.

Alkmaar - De Kooimeer
In De Kooimeer woont u op een unieke locatie in een gasloos, modern en luxe appartement. In dit iconische gebouw komen 78 appartementen beschikbaar voor de verhuur, waarvan 37 sociale huurappartementen en 41 appartementen in de middenhuur.

Huurwoningen in De Kooimeer voor 55-plussers
De appartementen in de verhuur zijn speciaal bestemd voor 55-plussers. Deze woningen komen op de plek waar voorheen een zorgcentrum gehuisvest was. Bij de sloop zijn afspraken gemaakt met de gemeente Alkmaar en is een vergunning verleend vanuit de gemeente om appartementen te bouwen voor mensen van 55 jaar en ouder met een eventuele zorgvraag.
Hierdoor zijn er extra faciliteiten aanwezig in dit deel van De Kooimeer die het leven extra aangenaam maken. Zo zijn de appartementen levensloopbestendig gemaakt, kunnen bewoners gebruik maken van ontmoetingsruimtes en kunnen zij terugvallen op de diensten van NIKO, een kleinschalige zorgorganisatie die op aanvraag extra zorg verleent. Op die manier kunnen 55-plussers langer zelfstandig blijven wonen. Bij de toewijzing van de sociale huurappartementen wordt daarbij rekening gehouden met een eventuele zorgvraag.

Er zijn 2- en 3-kamerappartementen en de appartementen beschikken over een heerlijke buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Hoeveel ruimte heeft u nodig? In De Kooimeer variëren de woonoppervlaktes van circa 59 m² t/m 86 m². Het is dus maar net waar u naar op zoek bent.

Het appartement:
Dit 2-kamerappartement bevindt zich op de zevende verdieping en heeft een grootte van 62 m². Een riante woonkamer en een heerlijke open keuken die bezorgservices van maaltijden overbodig maakt. Met de inductiekookplaat zet u de heerlijkste gerechten op tafel. De ingebouwde koelkast, volledig geïntegreerde vaatwasser en de ingebouwde (combi oven-) magnetron en afzuigkap maken het geheel compleet. De badkamer beschikt over een douche, wastafel, toilet en elektrische handdoekradiator. Bij het appartement zit een balkon gelegen op het noordwesten. Voor spullen die u liever niet in het zicht heeft staan is er een handige berging aaneengesloten aan de woning aanwezig.

Optioneel: huur een parkeerplaats voor uw auto (€ 60,00 p.m.) en/of reserveer een eigen plek voor uw fiets in de extra fietsenstalling (€ 5,00 p.m.).

De huurprijs is exclusief servicekosten ad. (onder voorbehoud) € 60,00 voor het appartement en € 15,00 servicekosten voor een eventuele parkeerplaats in de kelder.

Wonen in Alkmaar
Alkmaar is een stad in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn historisch centrum en wereldberoemde kaasmarkt. Daarnaast is Alkmaar de tweede winkelstad van Nederland, en heeft meer dan honderd horecagelegenheden. Ook worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud. Bovendien bent u vanuit Alkmaar slechts twintig minuten verwijderd van de Noordzeekust, en slechts dertig minuten van Amsterdam.

Overige informatie:
• De huurovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van 12 maanden. Na deze periode is de huur maandelijks opzegbaar. De opzegtermijn bedraagt één maand.
• Bij deze woning geldt een inkomenseis. U dient minimaal € 34.575,00 bruto per jaar. Heeft u een partner? Het tweede inkomen mag u voor 75% meetellen.
• Bij aanvang van de huur dient u één maand waarborgsom te betalen. Bent u zelfstandig ondernemer dan wordt er een waarborgsom van 2 maand in rekening gebracht.

De oplevering van deze appartementen staat gepland voor het najaar van 2023.

Uw bruto maandinkomen dient minimaal gelijk te zijn aan € 2.828,00 om in aanmerking te komen voor deze woning. Wilt u weten aan welke voorwaarden u nog meer dient te voldoen? Bekijk alle voorwaarden

Uw eigen bruto maandinkomen telt voor 100% mee. Heeft u een partner? Dan mag zijn/haar bruto maandinkomen in de meeste gevallen voor 100% meegerekend worden.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Huurprijs
€ 808,- per maand

Bouwvorm

Soort object
Appartement
Soort appartement
galerijflat
Bouwjaar
2023
Bouwjaar periode
2001-
Bouwvorm
nieuwbouw

Indeling

Woonoppervlakte
62 m2
Inhoud
155 m3
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
10
Aantal verdiepingen
1

Buitenruimte

Tuin
geen tuin

Bergruimte

Schuur / Berging
inpandig
Totaal aantal
1

Parkeergelegenheid

Garage
geen garage

Overig

Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend

Voorzieningen

Lift
Ja

Kaart

Plattegronden

Buurt

Misschien vind je deze woning ook interessant

Albertina Agnesstraat 124

€ 1.024,- per maand

Alkmaar

Bekijk de detail pagina van Alkmaar – Albertina Agnesstraat 124

Albertina Agnesstraat 124

€ 1.024,- per maand

Alkmaar

Zo helpen wij u verder

Lees meer over Van nieuwbouw naar huur en verkoop

Van nieuwbouw naar huur en verkoop

Lees meer over Makelaar Willem over de kansen en uitdagingen van de continu veranderende woningmarkt

Makelaar Willem over de kansen en uitdagingen van de continu veranderende woningmarkt

Lees meer over Liefde voor Exclusief Wonen kent geen grenzen

Liefde voor Exclusief Wonen kent geen grenzen