1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Wonen in Fryslân
  4. Docks, waar gasten vrienden worden

Docks, waar gasten vrienden worden

Middelsee is een hotspot rijker
28 januari 2022
Nieuwbouw Wonen in Fryslân

Docks, waar gasten vrienden worden

Middelsee is een hotspot rijker

Middelsee is een hotspot rijker. Een relaxte plek waar gezelligheid heerst en waar gasten vrienden worden. Waar je de vrijdagmiddagborrel voortzet onder de swingende beats van de dj. En met een drankje in de hand rond het kampvuur geniet van opgewekte gitaarmuziek. DOCKS is een hippe pop-up locatie die in 2023 de deuren van het nieuwe restaurant opent. “Bij ons word je als vanouds in de watten gelegd.”

De zomer van 2021 was een feestje bij de pop-up locatie van DOCKS, toen werd er volop genoten van de gezellige evenementen die er plaatsvonden. Ralph Pol, eigenaar van de pop-up locatie, vertelt: “We hebben onder meer een Noorse zalm-avond en een paella-avond op touw gezet. Dat was erg geslaagd. In de nabije toekomst gaan er ook evenementen met livemuziek plaatsvinden. Het streven is om vanaf 2023 elk jaar minimaal 26 evenementen te organiseren. DOCKS wordt een plek die de huidige en toekomstige bewoners van Middelsee op een toplocatie verbindt.”

Iets bijzonders

In het voorjaar van 2023 wordt de pop-up locatie verruild voor een sfeervol restaurant met een prachtig groot terras verderop aan de jachthaven. Samen met mede-eigenaar Jan Willem Schoot heeft Ralph alle benodigde ingrediënten voor een geslaagd horecadraaiboek in de hand. Het succes van de drie andere ondernemingen die zij in eigendom hebben -Barrevoets, Spinoza en Dr. Watson- geven dat prijs. “Kennis is het equivalent van gastvrijheid, zeggen wij altijd. Door het volgen van trainingen houden we dat op het hoogste niveau. De reviews van onze gasten bevestigen dat. Met DOCKS trekken we die lijn door, we gaan er iets bijzonders van maken en hebben hoge verwachtingen”, zegt Ralph.

Positieve geluiden

DOCKS bestaat momenteel uit acht containerunits geplaatst in u-vorm. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de locatie open voor publiek. De tijdelijke standplaats heeft een industriële look en stoer steigerhout, houten vlonders, houten overkappingen en gezellige sfeerlampjes vormen het decor. “We krijgen veel leuke reacties uit de buurt. De bewoners van Middelsee, maar ook van de buurtschappen Techum, De Klamp, Goutum-Súd laten positieve geluiden horen. Ze komen graag aanwaaien voor een borreltje of een kopje koffie”, vertelt Ralph enthousiast. Dat belooft veel goeds voor de toekomst van DOCKS in Middelsee.

Dagverse producten

Het DOCKS-restaurant komt in 2023 met een gevarieerde menukaart. “Er zal met dagverse producten worden gewerkt: kwaliteitseten en voortreffelijke wijnen en bieren”, vertelt Ralph. En als de evenementenkoorts volgend jaar weer uitbreekt, is DOCKS the place to be. De zwoele zomeravonden breng je hier gegarandeerd met een lach van oor tot oor door. Daar werken de twee vriendelijke ondernemers met plezier aan.

De zwoele zomeravonden breng je hier gegarandeerd met een lach van oor tot oor door.

Deel dit bericht