1. Home
  2. Bedrijfspanden
  3. Sneek – Kruizebroederstraat 30-32-34
Bekijk alle 57 foto's

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING VAN EEN PRACHTIG RIJKSMONUMENT

In opdracht van Woningcorporatie Elkien zijn wij gestart met de verkoop bij inschrijving van het kleinschalige en monumentale woongebouw gelegen aan de Kruizebroederstraat 30, 32, 34 en Kleine Kerkstraat 10 te Sneek bestaande uit 4 zelfstandige wooneenheden, waarvan 1 in gebruik is geweest als bedrijfsruimte. Het deels verhuurde woongebouw wordt als geheel verkocht, in één verkooptransactie.

Object
Dit prachtige rijksmonument met karakteristieke uitstraling bevindt zich op de hoek Kruizebroederstraat / Kleine Kerkstraat in het stadshart van Sneek. Het betreft een kleinschalig complex bestaande uit 4 wooneenheden. Eén van de wooneenheden op de begane grond (Kleine Kerkstraat 10) is als bedrijfsruimte in gebruik geweest en wordt ook als bedrijfsruimte verkocht. Uiteraard kan hier na eigendomsoverdracht een woning van worden gemaakt.

Het onderhoud aan de buitenzijde van het pand bevindt zich in prima staat. Aan de binnenzijde dienen de eenheden echter grondig gerenoveerd en gemoderniseerd te worden. Alle eenheden hebben eigen nutsaansluitingen.

Globale indeling
De 2 eenheden op de begane grond, Kruizebroederstraat 34 en Kleine Kerkstraat 10, zijn respectievelijk circa 61 m² GBO en circa 57 m² GBO groot en bestaan elk uit:
entree, woonkamer, keuken, douche, toilet en 2 (slaap)kamers. Kleine Kerkstraat 10 heeft nog een kleine buitenruimte.

De 2 eenheden op de verdiepingen, Kruizebroederstraat 30 en 32, zijn elk circa 106 m² GBO groot en bestaan ieder uit:
1e verdieping: woonkamer, keuken, toilet en kleine buitenruimte;
2e verdieping: badkamer en 3 slaapkamers.

3 eenheden beschikken over een eigen berging in een naastgelegen pand aan de Kleine Kerkstraat.

Locatie
Het pand is gelegen op goede stand in het historische stadscentrum van Sneek. In de Kruizebroederstraat zijn o.a. Scapino, Kruidvat, Zuivelhoeve, C&A en Boekhandel Van der Velde gevestigd. De omliggende bebouwing heeft een zeer gemengd karakter, waarbij bedrijvigheid wordt afgewisseld met wonen (veelal wonen op de verdieping).

Bestemming
Het object valt onder de beheersverordening ‘Binnenstad Sneek’ en heeft als bestemming ‘Gemengde doeleinden’, dit betreft o.a. woningen, winkels, horeca, kantoren, maatschappelijke en recreatieve doeleinden. Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan verwijzen wij u naar de gemeente Súdwest-Fryslân.

Huurgegevens
Momenteel zijn 3 van de 4 eenheden onverhuurd. De huuropbrengst van de verhuurde wooneenheid bedraagt thans € 7.142,40 per jaar.
De huurprijzen van de eenheden bevinden zich thans allemaal onder de huurtoeslaggrens. Door investering in duurzaamheid en voorzieningenniveau kan het aantal WWS punten per eenheid eenvoudig worden verhoogd. Hierdoor behoort liberalisering van de huurprijzen tot de mogelijkheden. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft aangegeven hier positief tegenover te staan.

Bijzonderheden
– Het is koper niet toegestaan het object of een deel van het object binnen een termijn van 24 maanden na eigendomsoverdracht weer door te verkopen (anti-speculatiebeding);
– Er geldt voor dit object, met uitzondering van de bedrijfsruimte, een exploitatieverplichting van 7 jaar. Dit wordt middels een kettingbeding vastgelegd in de akte van levering. Bij de verkoop van corporatiebezit zijn o.m. de regels van het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting (BTIV) van toepassing;
– De verkoop geschied onder voorbehoud gunning opdrachtgever en onder voorbehoud definitieve toestemming Autoriteit woningcorporaties;
– De aktepassering dient plaats te vinden bij notariskantoor Trip Notarissen te Leeuwarden;
– Het object wordt verkocht en geleverd ‘as is where is’, dat wil zeggen dat koper het object aanvaardt in de toestand waarin het zich op het moment van leveren bevindt, met alle bekende en onbekende, zichtbare en niet-zichtbare gebreken, lasten, beperkingen en verplichtingen en het feit dat verkoper ten aanzien van het object geen enkele garantie kan geven.

Verkoopproces
Op de voorgenomen verkoop zijn onder meer de disclaimer en verkoopprocedure van toepassing, zoals opgesteld door de projectnotaris. Deze stukken zijn samen met de volledige verkoopdocumentatie opgenomen in een digitale dataroom. Wilt u deelnemen aan het verkoopproces? Neemt u dan contact op met Hoekstra Bedrijfsmakelaars. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verleend na ondertekening van een procesdocument (inhoudende een geheimhoudingsverklaring, disclaimer, integriteitsverklaring en dataroomprotocol) en na goedkeuring door de opdrachtgever.

Kijkdagen
Het bezichtigen van het pand is uitsluitend mogelijk op afspraak tijdens de kijkdagen. Deze vinden plaats op dinsdag 8 februari 2022 tussen 12:00 uur en 17:00 uur en op maandag 14 februari 2022 tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Indien u hieraan wilt deelnemen dient u hiervoor een afspraak te maken bij Hoekstra Bedrijfsmakelaars, tel. 058 – 233 73 37.

Sluitingsdatum inschrijving
Donderdag 10 maart 2022 uiterlijk om 17:00 uur is het laatst mogelijke tijdstip voor het indienen van een schriftelijke bieding op het object bij Trip Advocaten & Notarissen, Wiardaplantage 9 (8939 AA) te Leeuwarden.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouwvorm

Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1.919
Bouwjaar toelichting

Indeling

Soort Object
belegging
Perceeloppervlakte
208 m2
Woonoppervlakte
330 m2

Overig

Locatie
winkelgebied stadscentrum
Onderhoud binnen
slecht
Onderhoud buiten
goed

Kaart

Buurt

Uw Jurist/vastgoedadviseur

Gees Adema

0582337337


Stuur een e-mail
Contact met de makelaar
Lees meer over Makelaardij Hoekstra: dé bedrijfsmakelaars van Friesland

Makelaardij Hoekstra: dé bedrijfsmakelaars van Friesland