1. Home
  2. Bedrijfspanden
  3. Buitenpost – Kerkstraat 51-51G
Bekijk alle 41 foto's

N.O.T.K.

N.O.T.K.

Onder optie

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

Verkoop bij inschrijving van het bedrijfspand inclusief kantoorruimte, ondergrond en verdere aan- en bijbehoren.

Het betreft een zeer goed onderhouden bedrijfspand welke gelegen is het centrum van Buitenpost. De begane grond is in gebruik als bibliotheek (Bibliotheek Buitenpost, onderdeel van Bibliotheken Noord Fryslân), op de verdieping is kantoorruimte aanwezig waarvan een deel is verhuurd. Er kan gebruik worden gemaakt van een eigen parkeerterrein. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Vanaf het trein- en busstation is de locatie binnen zes minuten te bereiken.

Ligging
Het object ligt middenin het compacte centrum van Buitenpost, een dorp dat onderdeel is van Gemeente Achtkarspelen. Gelegen aan de Kerkstraat, een winkelstraat met meerdere voorzieningen zoals detailhandel, supermarkten en horeca zijn dagelijkse benodigdheden dichtbij. Ook scholen en de kinderopvang liggen op een steenworp afstand. Het object biedt alle wenselijke voorzieningen dichtbij en is tegelijkertijd omgeven door groen.

Object
Het object, bestaande uit een bedrijfspand met twee bouwkagen, kantoorruimte, parkeerplaatsen en erf heeft als bouwjaar 1978. Het perceel is in totaal 1.528 m² groot. Het pand is ooit gebouwd op initiatief van de overheid en altijd in gebruik geweest als Bibliotheek. Daarnaast zijn er inmiddels drie kleine huurders in het pand, die gebruikmaken van (een deel van) de ruimte op de verdieping. Het gaat hierbij onder meer om JP van den Bent Stichting en Maatschappij Pienter.

Het gebouw leent zich goed voor transformatie tot woningen. Ook is een combinatie van woon- en kantoorruimte denkbaar. Er kan gekozen worden voor een invulling waarbij de begane grond gebruikt wordt voor bedrijfsruimte, gebruikt door bewoners op de eerste verdieping. Het object biedt dan de mogelijkheid om startende of kleine ondernemers huisvesting en werkruimte een plek te geven in Buitenpost. Let wel: het is volgens het huidige bestemmingsplan niet toegestaan meer dan één bedrijfsruimte in dit pand te huisvesten.

Vloeroppervlakte
Het object heeft een totale vloeroppervlakte van circa 846 m² BVO, verdeeld over de begane grond circa 520 m² BVO en de 1e verdieping van circa 326 m² BVO.

Globale indeling
– Begane grond (Bibliotheek): Entree/hal, garderobe, toiletgroep, bibliotheek, archief, kantoorkamer en kantine.
– Verdieping: Gang met pantry, toiletgroep en zes ruime kantoorkamers.

Parkeergelegenheid
Bij het pand behoren eigen parkeervoorzieningen.

Bestemming
Het pand valt onder het bestemmingsplan ”Buitenpost Centrum” en heeft als bestemming ‘Gemengde doeleinden’. Dit geeft een breed scala aan gebruiksmogelijkheden zoals (eventueel een combinatie van) wonen, kantoorruimte, dienstverlenende bedrijven/instellingen en detailhandel.

Bijzonderheden
– Er zijn een aantal asbesthoudende zaken aangetroffen in het pand. Een asbestrapportage maakt onderdeel uit van de verkoopdocumentatie.
– Uit de gegevens van het bodemloket is gebleken dat er geen historische activiteit bekend is. De bodeminformatie maakt onderdeel uit van de verkoopdocumentatie.
– De verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning opdrachtgever.
– Het object wordt verkocht en geleverd ‘as is where is’, dat wil zeggen in de huidige staat.

Verkoopproces
Wilt u deelnemen aan het verkoopproces? Neemt u dan contact op met Hoekstra Bedrijfsmakelaars te Leeuwarden voor het verkrijgen van de verkoopdocumentatie en het inschrijfformulier.

Kijkdagen
Het bezichtigen van het pand is uitsluitend mogelijk op afspraak tijdens de kijkdagen. Deze vinden plaats op woensdag 11 mei 2022 tussen 9.00 uur en 12.30 uur en op donderdag 19 mei 2022 tussen 09.00 en 12.30 uur. Indien u hieraan wilt deelnemen dient u hiervoor een afspraak te maken bij Hoekstra Bedrijfsmakelaars, tel. 058-2337337.

Sluitingsdatum inschrijving
Woensdag 15 juni 2022 om 17:00 uur is het laatst mogelijke tijdstip voor het indienen van een schriftelijke bieding op het object bij: Hoekstra Bedrijfsmakelaars, Willemskade 9 A (8911 AW) Leeuwarden. De bieding dient in een gesloten envelop te worden aangeleverd waarna deze op 15 juni 2022 na 17.00 uur wordt geopend in het bijzijn van de verkoper.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder optie
Prijs
N.O.T.K.
Aanvaarding
per datum

Bouwvorm

Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1.978
Bouwjaar toelichting

Indeling

Soort Object
kantoorruimte
Totale oppervlakte
846
Perceeloppervlakte
1.528 m2
Kantoorruimte opp.
846 m2

Parkeergelegenheid

Parkeerfaciliteiten
Parkeren is mogelijk op eigen erf en de directe omgeving.

Overig

In units vanaf
846 m2
Locatie
winkelgebied stadscentrum
Aantal lagen
2
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Kaart

Buurt

Uw Bedrijfsmakelaar

Jimte Jan Abma

0582337337


Stuur een e-mail
Contact met de makelaar
Lees meer over Makelaardij Hoekstra: dé bedrijfsmakelaars van Friesland

Makelaardij Hoekstra: dé bedrijfsmakelaars van Friesland