Huur opzeggen

Wanneer u van plan bent te verhuizen, dient u de huur van uw huidige woning minstens één maand van tevoren op te zeggen. Hiervoor kunt u gebruik maken van onderstaand formulier. U kunt het formulier niet verzenden zonder legitimatiebewijs, die u als bijlage dient toe te voegen. U ontvangt van ons een automatisch bericht van ontvangst. Na het verstrijken van de vaste huurperiode is de minimale opzegtermijn één maand en altijd per de 1ste van de maand opzegbaar. In enkele situaties is opzeggen per de 16de mogelijk. Dit staat vermeld in uw huurovereenkomst.

Inspectie-sleuteloverdracht
Na uw opzegging ontvangt u circa 3 weken voor de einddatum de informatie over wanneer onze inspecteur bij u langskomt om uw huis te inspecteren. U kunt de sleutels dan ook bij de inspecteur inleveren. Tevens kunt u hier, indien nodig, een overnameformulier downloaden.

Op zoek naar de nieuwe huurder
Wanneer u de huur heeft opgezegd, gaan we op zoek naar een nieuwe huurder. Daarvoor wordt de woning geplaatst op onze eigen website en Funda. Wanneer er zich een belangstellende aandient, dan wil deze eerst de woning bekijken, voordat er wordt overgegaan tot huur. Deze belangstellende ontvangt van ons uw telefoonnummer, zodat de wellicht toekomstige bewoner met u een afspraak kan maken voor een bezichtiging. Alleen belangstellenden die aan alle voorwaarden voldoen zullen deze informatie van ons ontvangen.

Ondanks ons streven om de juiste huurder voor uw huidige woning te vinden, kunnen wij niet garanderen dat dit al bij de eerste bezichtiging het geval is. Het kan dus voorkomen dat er meer dan één bezichtiging wordt ingepland.

Overname
Als vertrekkende huurder zult u waarschijnlijk met de nieuwe huurder afspraken willen maken over de overname van bijvoorbeeld zonwering, gordijnen of vloerbedekking.
Wanneer de nieuwe huurder tijdig bekend is, vragen wij de nieuwe huurder contact met u op te nemen. De afspraken die u met elkaar maakt, moet u schriftelijk vastleggen op het overnameformulier. Op het overnameformulier vermeldt u alle zaken die worden overgenomen, ongeacht of u hier een vergoeding voor ontvangt of niet. De overnamestaat moet u beiden ondertekenen, waarna u het tegelijk met de sleutels bij ons inlevert.Huurcontract opzeggen (download formulier)
Terug